Hidup Islam,Hidup Melayu,Hidup Malaysia



Seminggu di rumah

Posted by Mr. Ben Tuesday, June 8, 2010

Salam kepada semua..
Israel memang $%#!@#..!



Gua akan memulakan story gua dengan mengutuk israel..
nie ibarat mukadimah la..memang watahel la israel nie..!(kutuk je ke..?)

hari nie masih belum genap seminggu gua bercuti di rumah..gua tak de la rase best sgt pun duk rumah..rase macam orang laen jugak..tapi gua pelik, entri dalam blog nie tulis kata ganti diri sama ada gua,aku,dan saya..(tak de pelik sgt pun) mungkin disebabkan tajuk entri rasenya..
kalo bercerita mengenai diri gua sendiri..gua lebih selesa menggunakan 'aku'
kalo menceritakan tentang perihal yang lebih santai gua lebih selesa menggunakan'gua'
kalo tentang nasihat dan juga ilmu yang boleh dikongsi bersama gua lebih suka'saya'..

berbalik kepada cerita gua..gua ade banyak plan yang hendak gua laksanankan pada musim cuti nie.

1)sentiasa mengupdate blog ditahap satu hari satu post
2)sembahyang jemaah paling koman subuh dengan magrib
3)gua nak buat research skit pasal bisnes gua
4)gua nak beli domain ngan hosting sendiri
5)gua nak ada website sendiri
6)gua nak buat kajian mengenai event yang gua kene handle
7)gua nak melancong beb.

Plan nie gua nak tengok sejauh mana boleh dicapai bile cuti dah abis..
memang boleh runtuh klcc kalo diikutkan gua punye plan..tapi gua rileks beb..
aiming the pluto touch the venus..!

Sabtu arituh gua pergi hantar adik gua kat airport. Pastu ternampak ada kumpulan memakai baju kontijen sabah. Gua tertanya-tanya..ade apa kes nie..? ade sukan rakyat ke..? baru gua teringat sukma dah dekat..gua asyik alert ngan isu global..terlupa pulak isu tempatan..gua silap beb. Sukma tahun nie kat melaka..ape lagi gua memang support kontijen pahang la walaupun kebarangkalian seri lebih banyak daripada menang. Anyway pahang semoga sukma tahun nie kite pegang..(poh paleh weyh..!)


Gua rasa sampai disini sahaja yang dapat dicoretkan. Besok ade tugas besar perlu disettlekan. gambar kat atas nie gambar yang kene kita boikot.tetapi memang tak dapat dinafikan setengah2 nya payah kita nak boikot..tapi gua cube try..! k chaiyok brader-brader semua salam..



751B17AAF3FE01A8905F9AA063423AF5

2 comments

  1. skang banyak jugak kt dashboard wa ..citer psal boikot israel nih...sampaikan ade yg da deactivetekan die nyer fb....respect gak ar...

    btw aidil nk tnyer sikit..mangga ads tuh macam nuffnang jugak kew??

     
  2. Mr. Ben Says:
  3. owh yang mangga ads tu maen buat je sebenarnya..rasenye macam nuffnang jugak. tapi orang cakap nuffnang lembap nak loading blog..so try pki mangga ads nie..tapi google adsense lagi terbaek la..memang sesuai untuk blogspot..tapi akaun adsense tak buat2 ag hehe..

     

Post a Comment

klik play bro

Saff one-nur di hati.MP3

This mp3 found @ weblagu.com
Selamat Datang ke Blog Saya Yang Biasa-Biasa Nie :)