Hidup Islam,Hidup Melayu,Hidup Malaysia



Posted by Mr. Ben Tuesday, November 24, 2009

yes hari nie aku telah menjawab last paper aku..wargggggggg...lepaskan geram pasal sungguh penat aku study tapi masih kurang memuaskan jawapan yang aku tulis dalam paper exam tu..huhu
camne nie..aku sungguh risau.. lagipun geology aku dah la teruk..aku pun tak tau la camne sekarang nie..harap2 aku dapat 3.0 pointer n above je..dean list memang tak dapat dah rasenye..
sangat sedih.. patutnye first year la nak score..tapi hurm tak tau la nak cakap ape..pegi lantak la..exam dah lepas dah. malas la dah nak pikey-pikey. next sem usaha lagi..

besok aku balik..balik drive sorang-sorang tapi berdua dengan sorang lagi member yang bernama tam pastu ambik kakak aku kat rawang..pastu bermula la perjalanan aku ke kuantan.. tak silap aku 6-7 jam jugak r..huhu penat..dulu aku nyaris-nyaris masuk gaung pasal ngantuk.. peringatan kepada siape-siape yang drive tu..kalo ngantuk berhenti..minum kopi ke..bagi hilang ngantuk tu.. kang tak pasal-pasal masuk gaung.. tapi besok pagi aku ade meeting..tapi aku rase abis sekejap je..

(mungkin kerata aku jadi camnie nanti)

aku harap cuti aku balik nie ade la event best-best. aku nak sangat tengok drag lagi..bley jugak aku usya-usya enjin yang sesuai nak dimasukkan ke dalam kereta wma aku tu..cepat sikit aku sampai kuantan kalo pakai enjin best haha..dalam fikiran sekarang adalah l5 dan l2s..tapi aku cam nak amek l5 je..tapi tak tau r..tengok la camne nanti..duit pun baru nak kumpul..lambat lagi nak cukup..kene fikir idea-idea untuk mengembangkan wang aku la kalo nak cepat...

sekarang waktu aku menulis blog adalah petang, tak tau dah nak buat ape..penat masih terasa..
ingat nak basuh kereta tadi..tapi member yang disebutkan diatas telah tido dengan nyenyak..tak jadi la pulak nak basuh kereta..aku pun dah penat tulis nie..k la chow dulu..selamat pulang rakan-rakan..haha

3 comments

  1. Tam Says:
  2. jangan berkata dusta.haha
    esok kita pergi basuh kereta yek! :)

     
  3. en. ben Says:
  4. beres doakan meeting aku abis awal dan aku boleh rilek2 sikit hehe

     
  5. fieza Says:
  6. haaa ni nak bg tips mcm mana nak skor 3.5 memandangkan entry ni lps exam kan(sonang jo, cam pinat percayalah..). Cara dia:
    1. Jangan pontgeng kelas
    2. Make sure assignment tip top - rujuk assignment member utk kompare cara kita buat ---> ni penting utk rapat dgn member yg bijaksana dan xkedekut ilmu
    3. Make sure test boleh score - phm sume lecturer ajar kat kelas and xsemestinya buat revision everyday, tp kalo nak test tu make sure study bebetol.. kalo x skip kelas mmg sure leh fhm punyer, study sikit2 pun dah cukup
    4. Berkawan dengan org yg cerdik pandai ---> xbermakna org xpandai xleh kwn tp lebih dekatkan diri dgn org yg pandai (kalo boleh housemate biarlah org yg rajin study)
    5. Masa study week, make sure the whole week spent utk study.. kena skip mirc (kecuali nak ajak member makan atau nk pinjam paper test dia), skip movies or series, skip meeting kalo ade, skip update blog, skip facebook dan juge skip mapley (kecuali kalo stay up utk study, bukan stay up utk tgk bola).. buat schedule nak study banyak mana for each subject and make sure habiskan dalam masa yg ditetapkan. kalo lecturer bg tips (complete ni bukan sikit2), follow yg itu je xyah study chapter lain, tp kalo xbagi mesti study habis2.. and paling penting, buat exam papers previous semesters (hingga 4 sem yg lepas, cari kat library archive exam papers sbb lecturer ni bukan rajin sangat, dia mesti duk pusing soklan yang tu jugak)..
    6. Berdoa dan jangan nervous masa exam -->> nervous ni selalunya sbb rs kita xstudy abes so back to no.5, make sure study week tu struggle abes2..

    kalo apply sume tu, insyaallah... xsusah pun nak score dean's list ni...percayalah

     

Post a Comment

klik play bro

Saff one-nur di hati.MP3

This mp3 found @ weblagu.com
Selamat Datang ke Blog Saya Yang Biasa-Biasa Nie :)